Φροντίδα Κοσμημάτων

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλα τα κοσμήματα χάνουν την λάμψη και το χρώμα τους με την πάροδο του χρόνου. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του PH της επιδερμίδας, της συχνής χρήσης, της τριβής και γενικότερα της επαφής των κοσμημάτων με ρούχα και αξεσουάρ. Μάλιστα, τα επιμεταλλωμένα κοσμήματα και τα πολυμερικά υλικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και -ως εκ τούτου- απαιτούν αγάπη και φροντίδα. Γι’ αυτό σας έχουμε ετοιμάσει έναν χρήσιμο οδηγό με tips για τη φροντίδα των μικρών σας θησαυρών ώστε να παραμείνουν σαν καινούργια και να τα απολαμβάνετε σε βάθος χρόνου.

  • Γυναίκες και άνδρες λατρεύουμε να δείχνουμε όμορφοι αφιερώνοντας καθημερινά χρόνο για την περιποίησή μας. Και στις δυο περιπτώσεις ισχύει ότι πάντα βγάζουμε τα κοσμήματά πριν το μπάνιο καθώς και όταν βάζουμε ενυδατική κρέμα ή αντηλιακό.
  • Ξέρουμε καλά ότι δεν μπορείτε χωρίς το αγαπημένο σας άρωμα. Σωστά; Προτού λοιπόν το φορέσετε, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα κοσμήματά σας καθώς συστατικά των αρωμάτων μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια των κοσμημάτων.
  • Όσο κι αν λατρεύουμε το υγρό στοιχείο, θα πρέπει να αποφεύγουμε την επαφή των κοσμημάτων με το θαλασσινό νερό αλλά και το χλώριο. Γι’ αυτό προσοχή στη θάλασσα και στην πισίνα!
  • Αν είστε λάτρεις του fitness και της γυμναστικής, θα πρέπει να θυμάστε ότι ο ιδρώτας αλλοιώνει την όψη των αγαπημένων μας κοσμημάτων. Είναι καλό λοιπόν να τα αποχωριζόμαστε για λίγο κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
  • Τα κοσμήματα μπορεί να φθαρούν ή ακόμα να καταστραφούν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει να τα αφαιρούμε προτού ξαπλώσουμε στο κρεβάτι.
  • Τα αγαπημένα μας δαχτυλίδια και βραχιόλια δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καθαριστικά υγρά και σκόνες. Θα πρέπει λοιπόν να τα βγάζουμε κάθε φορά που κάνουμε δουλειές του σπιτιού – ακόμα κι όταν πλένουμε τα πιάτα!
  • Όταν δεν φοράμε τα αγαπημένα μας κοσμήματα, τα τοποθετούμε μέσα στην ειδική θήκη ή το βελούδινο πουγκί τους ώστε να παραμείνουν ασφαλή και να μην σκονίζονται.
  • Και μην ξεχνάτε πως όσο φροντίζουμε τα αγαπημένα μας κοσμήματα, τόσο αυτά θα μας ανταμείβουν κάθε φορά που τα φοράμε!